Eteeriset öljyt kosmetiikan valmistuksessa 4.10. Turku

Luonnontuoksujen turvallinen käyttö

Ti 4.10.2022 klo 16.00-21.00 Vihreän ilon työpaja, Uudenpellonkatu 37, Nummenpakka, Turku

Eteeriset öljyt tuovat kosmetiikkaan ihanaa tuoksua ja monipuolisia ihonhoidollisia hoitovaikutuksia. Niiden käytössä on kuitenkin oltava tarkka, koska väärin käytettynä öljyt voivat aiheuttaa iho-oireita, kuten esimerkiksi kosketusallergiaa tai fototoksisen, palovamman kaltaisen reaktion iholla.

Kurssi on suunnattu kotikosmetiikkaa valmistavalle harrastajalle sekä kaikille eteeristen öljyjen käytöstä kosmetiikan valmistuksessa kiinnostuneille.

Kurssin jälkeen uskallat ottaa eteerisiä öljyjä käyttöön kosmetiikan valmistukseen ja tiedät miten käytät niitä oikein tuotteiden valmistuksessa. Lisäksi tutustut eteeristen öljyjen tuoksuihin ja löydät niistä omat suosikkisi, joita voit käyttää kosmetiikan valmistuksessa tai vaikkapa tuoksuttomaan kasvovoiteeseen lisättynä tehobuusterina.


HUOM. Kurssilla ei käsitellä eteeristen öljyjen käyttöä myyntiin valmistettaville kosmetiikkatuotteille. Tämä asia liittyy kosmetiikkalainsäädäntöön ja se sisältyy sekä Lisätuloja luonnonkosmetiikasta -koulutuskokonaisuuteen että Kosmetiikalainsäädäntö -koulutukseen.


Kurssin sisältö

- Mitä eteeriset öljyt ovat? Kemiaa ja käytäntöä
- Miten aloitat eteeristen öljyjen käytön kosmetiikan valmistuksessa?
- Eteeriset öljyt poispestävissä tuotteissa
- Eteeriset öljyt iholle jätettävissä tuotteissa
- Käyttörajoitukset
- Öljyjen fototoksisuus
- Öljyjen allergeenit ja herkistäjät
- Eteeristen öljyjen säilyvyys ja säilyttäminen
- Toimenpiteet onnettomuustilanteissa


Saat kurssista itsellesi kurssimateriaalit kirjallisena mukaan.


Virpi Hirvensalo

Olen Virpi Turusta. Toimin yrittäjänä luonnonkosmetiikan työpajoja ja valmistuskoulutusta tarjoavassa Vihreässä ilossa. Voit lukea lisää koulutuksesta ja taustastani napauttamalla "Vihreä ilo" etusivun yläpalkista.