This course is not open for enrollment

Lisää taitoa luonnon­kosmetiikan valmistukseen 25.9. alkaen

Syventävä verkkokurssi harrastajalle

Ajankohta: 25.9.2021-joulukuu 2021

Tämä kurssi on

 • sinulle, joka olet valmistanut luonnonkosmetiikkaa kotona ja haluat syventää osaamistasi. Aloittelijanakin pääset mukaan - käymme läpi perusteista. 
 • sinulle, joka haluat oppia valmistamaan käyttämäsi kosmetiikan itse.
 • sinulle, joka haluat alkaa järjestää luonnonkosmetiikan työpajoja.

Kurssin käytyäsi osaat valmistaa päivittäiskosmetiikkatuotteet omalle ihotyypillesi hiustenhoitotuotteita lukuunottamatta. Sinulla on paljon lisää tietoa luonnonkosmetiikan eri ainesosista sekä niiden toiminnasta ja merkityksestä tuotteiden valmistuksessa. Tiedät, mitä levität itsesi ja perheenjäsentesi iholle. Tuotteet itse valmistaen voit vähentää kosmetiikan tarpeetonta kemikaalikuormaa ja jätemäärää.


Kurssin sisältö

 • Perehdyt laajasti luonnonkosmetiikan keskeisiin ainesosiin: suomalaisiin yrtteihin, hydrolaatteihin, kasviöljyihin ja -voihin, kosmetiikkasaviin, eteerisiin öljyihin, säilöntäaineisiin, tensideihin, emulgaattoreihin ja aktiiviaineisiin. 
 • Opit miten edellä mainittuja ainesosia kannattaa käyttää monipuolisesti erilaisia tuotteita valmistaessa.
 • Opit valmistustekniikat: yrttihaudukkeen, yrttiöljyn, erilaisten emulsioiden (kuuma- ja kylmäprosessilla sekä näitä yhdistäen), geelin ja salvan eli balmin valmistamisen. Näillä tekniikoilla valmistat puhdistavat, kosteuttavat ja tehohoitavat tuotteet kasvoille ja vartalolle.
 • Tutustut eteeristen öljyjen käyttöön turvallisesti tuotteiden valmistuksessa eri ihotyypeille.
 • Näet miten voit mitata pH:n tuotteista, mikä on sopiva pH-skaala ja mitä merkitystä tällä on luonnonkosmetiikan valmistuksessa.
 • Saat listan tarvikkeista, joita kannattaa hankkia harrastusta varten ja kuulet mihin tarvikkeisiin kannattaa satsata.
 • Saat vinkit myös siihen, mitkä ovat ainesosien, pakkausten ja työkalujen parhaat hankintapaikat. 
 • Lisäksi saat muunneltavia perusreseptejä, joista sinun on helppo muokata itsellesi sopivia tuotteita.

Kurssin toteutus

Kurssi toteutetaan Vihreän ilon sähköisellä kurssialustalla itseopiskeluna. Uusi materiaalipaketti avautuu aina viikon välein. Se sisältää n. 1-2 A4 verran luettavia aineistoja havainnollistavine kuvineen. Valmistusmenetelmistä on katsottavana videot.

Lisäksi kurssiin kuuluvat n. tunnin mittaiset etätapaamiset livenä Zoomilla: aloitustapaaminen 25.9. klo 17-18 sekä 9.10. klo 17-18 ja 13.11. klo 17-18.  Niissä voi kysyä vapaasti mistä tahansa kurssilla opetettavasta kosmetiikan valmistukseen liittyvästä asiasta. Kurssilaisena voit myös esittää kysymyksiä milloin vain ryhmäläisten suljetussa Facebook-ryhmässä.

Viikoittain aikaa kannattaa varata materiaalipaketin lukemisen ja videoiden katsomisen lisäksi omatoimiseen harjoitteluun muutama tunti. Näin saat kurssista eniten hyötyä. 

Voit tallentaa kirjalliset materiaalit omalle koneellesi. Pääset katselemaan kurssisisältöjä kaksi vuotta kurssin alkamisesta alkaen.


Kurssin hinta ja maksaminen

Kurssin hinta on 150 euroa (sis. alv). Voit maksaa joko verkkopankin kautta tai laskulla koulutuksen alettua. Ota yhteyttä tästä vaihtoehdosta! Koulutus toteutuu, jos osallistujia on vähintään 6 hlöä. Jos koulutus ei toteudu ja olet maksanut etukäteen, koulutuksen hinta palautetaan sinulle.

Ilmoittautuminen 20.9. mennessä.

Kurssipaketti on mahdollista saada myös kirjallisena kotiin postitse 20 euron lisämaksua vastaan.


Tiedustelut ja kurssin esittely

Tiedustelut: virpi@vihreailo.com tai 040 53 73 143 

Livewebinaarit Zoomissa, joissa infoa Vihreän ilon verkkokoulutuksista ja aikaa kysymyksille!
Webinaari I: to 2.9. klo 17  -> peruttu sairastumisen vuoksi
Webinaari II: su 12.9. klo 16