Lisää taitoa luonnon­­kosmetiikan valmistukseen - verkkokurssi 1.4. alkaen

Jatkokurssi harrastajalle

Verkkokurssi on opiskeltavissa omaan tahtiisi. Kurssi avautuu 1.4.2023. Se on myynnissä 1.5. saakka. 

Tämä kurssi on sinulle, joka

 • olet jo valmistanut kosmetiikkaa kotona ja haluat syventää osaamistasi. Kurssi on jatkoa luonnonkosmetiikan valmistuksen perusteet -kurssille.
 • olet innostunut valmistamaan oman ja läheistesi kosmetiikan itse ja säästää euroja
 • haluat laajentaa osaamistasi luonnonkosmetiikan työpajojen vetämisessä

Kurssin käytyäsi osaat valmistaa päivittäiskosmetiikkatuotteet omalle ihotyypillesi hiustenhoitotuotteita lukuun ottamatta. Sinulla on paljon lisää tietoa luonnonkosmetiikan eri ainesosista sekä niiden toiminnasta ja merkityksestä tuotteiden valmistuksessa.

Tuotteet itse valmistaen voit vähentää kosmetiikan tarpeetonta kemikaalikuormaa ja jätemäärää.


Kurssin sisältö

 • Perehdyt laajasti luonnonkosmetiikan keskeisiin ainesosiin: suomalaisiin yrtteihin, hydrolaatteihin, kasviöljyihin ja -voihin, kosmetiikkasaviin, eteerisiin öljyihin, säilöntäaineisiin, tensideihin, emulgaattoreihin ja aktiiviaineisiin. Mistä nämä on valmistettu ja miten niitä käytetään kosmetiikan valmistuksessa eri ihotyypeille. 
 • Opit miten edellä mainittuja ainesosia kannattaa käyttää monipuolisesti erilaisia tuotteita valmistaessa.
 • Kokeilet valmistustekniikoista yrttiöljyn ja tinktuuran eli alkoholiuutoksen valmistusta sekä emulsioiden valmistusta kahdella tavalla (vesi öljyyn ja öljy veteen -emulsiot). 
 • Saat peruskurssia laajemman käsityksen kosmetiikan säilyvyyteen ja säilöntäaineisiin vaikuttavista asioista.
 • Tutustut eteeristen öljyjen käyttöön eri ihotyypeille ja eteeristen öljyjen herkistävyyteen. Opit selvittämään itse mitkä öljyt aiheuttavat eniten allergisia oireita, jotta osaat halutessasi välttää niitä. 
 • Lisäksi saat ison nipun muunneltavia perusreseptejä, joista sinun on helppo muokata itsellesi sopivia tuotteita. Reseptejä ovat KASVOILLE puhdistuspala sekä öljy- että tensidipohjaisena, puhdistusemulsio, öljystä maidoksi -puhdistustuote, kasvovoide emulsiona, roll on finnien hoitoon, puhdistusbalmi, pakkas- ja tuulivoide VARTALO vartalovoide emulsiona, suihkugeeli, selluliittikuorinta ja -geeli, kevyt after sun -voide, kevyesti sävyttävä voide, yleissalva pieniin ruhjeisiin, kynsinauhoihin ja kuiville kohdille JALAT JA KÄDET jalka- ja käsivoiteet emulsioina ja nestemäinen käsisaippua
 • EXTRA 1: Kasviöljyjen komedogeenisyys -taulukko, joka kertoo kuinka paljon eri kasviöljyt keskimäärin tukkivat ihohuokosia
 • EXTRA 2: Eteeristen öljyjen helppo mittaaminen -taulukko 
 • EXTRA 3: Näin tulkitset luonnonkosmetiikan incejä eli ainesosaluetteloita -opas

Kurssin toteutus

Voit opiskella kurssin Vihreän ilon sähköisellä kurssialustalla itseopiskeluna silloin kun itse haluat. Valmistusmenetelmistä on katsottavana videot.

Kysy ja keskustele kosmetiikan valmistuksesta ryhmäläisten suljetussa Facebook-ryhmässä! Voit myös kysyä ohjaajalta puhelimitse tai sähköpostitse.

Voit tallentaa kirjalliset materiaalit omalle koneellesi. Pääset katselemaan kurssisisältöjä kaksi vuotta kurssin alkamisesta alkaen.

Kurssilaisena voit myös varata kahdenkeskisen etätapaamisen ohjaajan kanssa, jolloin voit keskustella oman opiskelun edistymisestä tai tietyn tuotteen valmistuksen opettelusta.

Aloitustapaaminen Zoomissa 1.4. klo 18.


Kurssin hinta ja maksaminen

Kurssin hinta on 89 €. Osta kurssi Vihreän ilon verkkokaupasta napauttamalla alta!


Tiedustelut 

virpi@vihreailo.com tai 040 53 73 143 

Kurssipalautetta:
 
"En ole mikään pro kotikosmetiikan valmistuksessa  ja silti näiden ohjeiden avulla pystyn itsekin valmistamaan ja  ymmärtämään asioita kosmetiikan valmistamisesta."

Katja, 45-vuotta

"Kurssi oli kaikin puolin hyvä ja antoisa. Iso kiitos!

Marika, 37-vuotta