Kasvoöljybaari

Varaa työpaja kasvoöljyjen valmistuksesta

Kasvoöljyt ovat pitkään olleet luonnonkosmetiikkatuotteiden tähtiä. Eikä ihme! Ne sopivat monelle ihotyypille ja kaikenikäisille ihmisille. Kasvoöljyt kosteuttavat, suojaavat, pehmittävät ja uudistavat ihoa sen mukaan, mitä kasviöljyjä "coctailiin" on valittu.

Monen iho kaipaa talvella hoitavampia ja täyteläisempiä öljyjä, kesää kohden kasvoöljyseoksen koostumusta kannattaa keventää.

Tässä työpajassa jokainen osallistuja kokoaa omalle iholle sopivan, uniikin kasvoöljyseoksen laajasta kasviöljyjen valikoimasta. Lisää hoitotehoja ja tuoksua  tuotteeseen voi halutessa lisätä ihanista aidoista eteerisistä öljyistä. Lopuksi lisätään E-vitamiinia öljyjen säilyvyyttä parantamaan. Öljylle voi valita joko ruskealasisen apteekkihenkisen pipettipullon tai kirkkaan huurrelasisen pumppupullon.

Kasvoöljyn lisäksi tai sijaan pajassa voi tehdä myös vartalo-, hius- tai huuliöljyn tai vatkatun sheavoin. Näille kaikille on omat pakkauksensa.

Kaikkiin tuotteisiin on tarjolla erilaisia valmiita reseptejä, ja aina voi myös soveltaa fiiliksen mukaan!

Pajan hinta on 43€ /osallistuja (sis. alv), joka sisältää raaka-aineet, tarvikkeet, pakkaukset, suojaessut, ohjauksen ja loppusiivouksen. Jokainen osallistuja valmistaa 2 itse valittua tuotetta.

Yli 10 hengen ryhmille pyydä tarjous! Turun kaupunkialueen ulkopuolella järjestettäviin pajoihin hintaan lisätään matkakulut 0,4€/km.

Oletko kiinnostunut varaamaan kasvoöljypajan? Jätä yhteystietosi napauttamalla "Pyydä tarjous", lähetä sähköpostia vihreailo@gmail.com tai soita 040 53 73 143 / Virpi. Olemme yhteydessä mahdollisimman pian!

Ihoa hemmottelevat kasviöljyt

Kasviöljyt koostuvat 85-99% rasvahapoista. Loppuosa on kasviyhdisteitä, jotka antavat öljylle sen värin, hajun ja maun. Kasviyhdisteitä ovat esimerkiksi vitamiinit, tokoferolit, karotenoidit, skvalaani ja antioksidantit.

Öljyjen erilaiset rasvahappojen yhdistelmät ja kasviyhdisteet tekevät jokaisesta kasviöljystä vaikutukseltaan erilaisen iholle. Siksi ne tarjoavat monia ihonhoidollisia tehovaikutuksia ja ovat ihania luonnonkosmetiikan ainesosia!

Pajan öljymenussa on valittavana kasviöljyjä kevyistä, vesimäisistä öljyistä, antioksidanttisiin, ihoa uudistaviin ja täyteläisiin öljyihin sekä kiinteisiin kasvivoihin. Esimerkkejä näistä ovat argan-, hamppu-, granaattiomenansiemen-, kaura-, kurkku- kehäkukka- , ruusunmarja-, tyrni-, vehnänalkio- ja kaktusviikunaöljy.*

Lue Vihreän ilon blogista lisää kasviöljyistä ihonhoidossa!

*Öljyvalikoima voi vaihdella pajoissa, mutta joka pajassa laadukkaita öljyjä on runsas valikoima. 

Aitoja luonnontuoksuja eteerisistä öljyistä

Eteeriset öljyt ovat kasvien tuottamia, rasvaliukoisia ja helposti haihtuvia öljyjä. Tyypillisessä eteerisessä öljyssä on kemiallisia ainesosia 100 tai enemmän.  

Eteerisiä öljyjä tuotetaan pääasiassa höyrytislauksella, puristamalla tai uuttamalla kasvien eri osista, esimerkiksi kukista, kaarnasta, lehdistä, juurista, pihkasta tai hedelmistä.  Aidoista eteerisistä öljyistä ei ole poistettu mitään, eikä niihin ole lisätty kemiallisia täyteaineita.

Pajassa on käytössänne laaja valikoima eteerisiä öljyjä, esimerkiksi ruusua, laventelia, nerolia, makeaa appelsiinia, jasmiinia, kamomillaa, patsulia, tislattua limettiä ja piparminttua.

Vihreän ilon työpajoissa käytämme laadukkaita feelingin eteerisiä öljyjä, joista osalla on luomusertifikaatti.

Virpi Hirvensalo

Olen Virpi Turusta. Toimin yrittäjänä luonnonkosmetiikan työpajoja ja valmistuskoulutusta tarjoavassa Vihreässä ilossa. Voit lukea lisää koulutuksesta ja taustastani napauttamalla "Vihreä ilo" etusivun yläpalkista.