Koti­kosmetiikan perusteet 1.3. alkaen

Täydellinen tietopaketti harrastuksen aloittamiseen
Kurssiajankohta: voit aloittaa kurssin koska tahansa sinulle itsellesi sopii maaliskuun alusta lähtien.

Oletko miettinyt, miten aloittaa kosmetiikan valmistus?  Tässä on harrastus, johon moni on jo jäänyt koukkuun! Kurssi on selkeä ja perusteellinen tietopaketti luonnonkosmetiikan valmistuksen menestykselliseen aloittamiseen. Jos olet valmistanut kotikosmetiikkaa jo jonkun aikaa ja haluat syvempää tietoa asiasta, katso Lisää taitoa luonnonkosmetiikan valmistukseen -kurssi!

 • Tämä kurssi on sinulle, jos
 • olet kiinnostunut luonnonkosmetiikan valmistuksesta kotona, mutta et tiedä miten ja mistä kannattaa aloittaa. 
 • haluat oppia ymmärtämään millaisista perusraaka-aineista luonnonkosmetiikkatuotteet koostuvat. Mitä kotikaapin/lähikaupan ainesosia voit hyödyntää kotikosmetiikan valmistuksessa ja mitä kannattaa tilata verkkokaupoista? 
 • haluat vähentää turhia kemikaaleja sisältävien kosmetiikkatuotteiden käyttöä ja suosia raaka-aineminimalismia.
 • olet innostunut oppimaan perustekniikat, joiden avulla voit valmistaa lähes kaiken päivittäiskosmetiikkasi itse. Samalla säästät rahaa ja päätät itse mitä ainesosia ihollesi laitat. 
 • olet innokas kokeilemaan kosmetiikan valmistusta helposti kaikessa rauhassa kotona, kuitenkin ohjatusti ja tuetusti sekä saada vastauksia eteen tuleviin kysymyksiin.


Kurssin sisältö

 • Tutustut omien tuotteiden valmistuksen kannalta kaikista keskeisimpiin luonnonkosmetiikan ainesosiin: mm. suomalaisiin yrtteihin, hydrolaatteihin, kasviöljyihin ja -voihin, mehiläisvahaan, kosmetiikkasaviin ja eteerisiin öljyihin. 
 • Näet mitkä kosmetiikan valmistustarvikkeet sinun kannattaa hankkia itsellesi harrastusta varten. 
 • Saat listan ainesosista, joista saat valmistettua monia peruskosmetiikkatuotteita. 
 • Kuulet miten sinun kannattaa säilyttää erilaiset kosmetiikan ainesosat sekä valmiit tuotteet, jotta ne pysyvät käyttökelpoisina mahdollisimman pitkään. Mitä merkitystä säilöntäaineen käytöllä on, ja miten sitä kannattaa käyttää omassa kosmetiikassa.
 • Mitä asioita sinun kannattaa huomioida keittiössä, erityisesti valmistustilan ja työvälineiden suhteen, ennen kuin alat valmistaa kosmetiikkaa. 
 • Opit perusvalmistustekniikat: yrttihaudukkeen, geelin ja salvan eli balmin valmistamisen. Lisäksi valmistat helpon emulsiovoiteen. Näillä tekniikoilla teet puhdistavat, kosteuttavat ja tehohoitavat tuotteet kasvoille ja vartalolle. 
 • Kuulet mitkä ovat aloittavan kotikosmetiikanvalmistajan perusmokat, ja miten voit välttää ne.
 • Lisäksi saat nipun muunneltavia perusreseptejä, joista sinun on helppo tehdä suoraan tai hiukan muokaten itsellesi sopivia tuotteita.

Kotikosmetiikan perusteet -kurssilla opiskelu

Opiskelet omaan tahtiisi Vihreän ilon kurssialustalla. Kurssi koostuu neljästä osiota, jossa on kirjalliset materiaalit kuvineen opiskeltavista asioista ja videot valmistusmenetelmistä.
 
1. osa: Hyödyllisimmät raaka-aineet kotikosmetiikan valmistukseen
2. osa: Kosmetiikan valmistusmenetelmien perustaidot
3. osa: Työvälineet ja keittiö
4. osa: Reseptit kasvo- ja vartalotuotteille sekä käsi- ja jalkatuotteille puhdistukseen ja ihonhoitoon (sisältää myös valmistettavien tuotteiden käyttöohjeet ja perustelut ainesosien valinnalle).

Voit kysyä kosmetiikan valmistukseen liittyviä asioita milloin vain kurssin omassa Facebook-ryhmässä tai laittaa sähköpostiviestiä suoraan ohjaajalle.

Voit käyttää kurssin aloittamisen jälkeen materiaaleja kurssialustalla vuoden ajan, ja saat myös ladattua kirjalliset materiaalit omalle koneellesi myöhempään käyttöön.


Ilmoittautuminen ja tiedustelut

Voit aloittaa kurssin heti kurssimaksun maksettuasi 1.3. alkaen. Maksun voit suorittaa alla olevan linkin kautta tai ottamalla yhteyttä alla olevaan osoitteeseen, jolloin saat laskun haluamaasi osoitteeseen.

Jos sinulla heräsi kysyttävää, ota ihmeessä yhteyttä Virpi Hirvensalo, p. 040 53 73 143, virpi@vihreailo.com

Virpi Hirvensalo

Olen Virpi Turusta. Toimin yrittäjänä luonnonkosmetiikan työpajoja ja valmistuskoulutusta tarjoavassa Vihreässä ilossa. Voit lukea lisää koulutuksesta ja taustastani napauttamalla "Vihreä ilo" etusivun yläpalkista.