Lisätuloja luonnon­kosmetiikasta 1.9. alkaen

Verkkokoulutus luonnonkosmetiikkatuotteiden valmistuksesta myyntiin

Aikaa koulutuksen alkuun

76
Days
20
Hours
52
Minutes
52
Seconds

Tämä luonnonkosmetiikan valmistuksen peruskoulutus on sinulle, joka suunnittelet tai olet jo aloittanut luonnonkosmetiikkatuotteiden valmistamisen myytäväksi. Haluat
 
1) vahvistaa yrityksesi brändiä omalla tuotteella/tuotesarjalla 
2) saada lisätuloja yrityksellesi valmistamalla itse tuotteita, mahdollisesti omista raaka-aineista.   

Koulutuksen käytyäsi sinulla on hyvä tietopohja toiminnan aloittamiseksi. Hallitset käytännössä luonnonkosmetiikan valmistuksen perusteet, joiden pohjalta osaat suunnitella omia tuotteitasi myyntiin. 

Koulutus lähtee perusteista liikkeelle, joten sinulla ei tarvitse olla aiempaa osaamista alalta. Lisätuloja luonnonkosmetiikasta on monipuolinen "ensiaskeleen koulutus", jossa saat hyvän käsityksen luonnonkosmetiikan valmistuksen perusteista aloittavan ammattilaisen näkökulmasta.

Sisällöt on koottu lyhyiksi, nopeasti tehtäviksi kokonaisuuksiksi, joihin sisältyy sekä käytännön harjoittelua että teoriaosio. Siksi oppiminen on hauskaa ja voit helposti tehdä yhden kokonaisuuden myös arki-iltana.

Kurssin aikana on hyvä tilaisuus keskustella ohjaajan ja muiden opiskelijoiden kanssa sekä verkostoitua.

Seuraavat Lisätuloja luonnonkosmetiikasta -koulutukset alkavat 1.9.2024 ja 6.1.2025.


Koulutuksen sisältö

 • Tutustut luonnonkosmetiikan keskeisiin ainesosiin: kasveihin, hydrolaatteihin, kasviöljyihin ja -voihin, kosmetiikkasaviin, eteerisiin öljyihin, mehiläisvahaan ja kasvivahoihin, säilöntäaineisiin, emulgaattoreihin, tensideihin ja aktiiviaineisiin. Opit miten näitä ainesosia kannattaa käyttää tuotteita valmistaessa.
 •  Valmistustekniikoista perehdyt yrttihaudukkeen, yrttiöljyn, erilaisten emulsioiden (kylmä- ja kuumaprosessilla), geelin ja salvan eli balmin valmistamiseen. Näet millaisia tuotteita eri tekniikoilla kannattaa valmistaa.
 • Tutustut lainsäädäntöön, joka määrittää myyntiin valmistettavien luonnonkosmetiikkatuotteiden valmistusta. Koulutuksessa saat selkeät ja käytäntöön helposti sovellettavat tiedot myös uudesta pakkauslainsäädännöstä sekä viherpesua kitkevästä direktiivistä (EU) 2024/825.
 • Kuulet millaisia kriteereitä luonnonkosmetiikan tuotantotilalle on olemassa ja millainen on artesaanikosmetiikan valmistajan hyvä tuotantotapa (Good Manufacturing Practice). 
 • Opit laskemaan eteeristen öljyjen sisältämien allergeenien/herkistäjien maksimirajat, jotka myytävässä tuotteessa on sallittu.
 • Opit, miten varmistat tuotteiden säilyvyyden myytäviin tuotteisiin.
 • Perehdyt pakkausselosteen suunnitteluun, ja kuulet millaisia myyntiväitteitä voit tuotteestasi esittää.
 • Kuulet vinkkejä, miten pääset alkuun tuotteiden myynnissä.
 • opit suunnittelemaan ja järjestämään luonnonkosmetiikan työpajoja.
 • Saat myös nipun perusreseptejä, joita voit soveltaa ja joista voit alkaa kehittää omia tuotteitasi. 
 • Kurssitodistuksen saaminen edellyttää hyväksytysti väli- ja lopputestin suorittamista. Koulutuksen toteuttaminen

Koulutus toteutetaan Vihreän ilon omalla kurssialustalla tapahtuvien etäluentojen (4 kpl) ja itseopiskelumateriaalien avulla. Voit opiskella sisältöjä valitsemassasi järjestyksessä omaan tahtiin. Kurssitodistuksen saadaksesi sinun on kuitenkin suoritettava hyväksytysti kaikki koulutuksen materiaalit väli- ja lopputesteineen.

Kurssialustalla on yllä mainittuihin sisältöihin liittyen on materiaalipaketit, jotka sisältävät noin 2-4 sivun verran luettavia aineistoja havainnollistavine kuvineen. Valmistusmenetelmistä on katsottavana videot.

Koulutukseen sisältyy 4 etäluentoa, joilla keskitytään eniten kysymyksiä herättäviin kurssisisältöihin. Etäluennolla on hyvin aikaa kysellä. Luennot voit katsoa myöhemmin myös tallenteena. Etäluentojen päivämäärät sovitaan yhteisesti kurssin alussa.

Koulutuksessa vierailee asiantuntijoita kertomassa koulutukseen liittyvistä aihepiireistä. Asiantuntijaluentoja on ollut muun muassa somemarkkinoinnista, kosmetiikan turvallisuusarvioinnista, laadukkaiden eteeristen öljyjen tunnistamisesta, yrityksen perustamisesta ja suomalaisista kosmetiikan raaka-aineiden tuottajista. Kaikki vierailut ovat katsottavissa tallenteina myöhemmin.

Lisäksi sinulla on koulutuksen aikana mahdollisuus kysyä milloin vain omassa suljetussa Facebook-ryhmässä tai laittaa viestiä suoraan kouluttajalle.

Itseopiskelumateriaalien ja luentojen lisäksi aikaa kannattaa varata tuotteiden valmistuksen harjoitteluun viikoittain. Näin saat koulutuksesta eniten irti.Hinta ja maksuvaihtoehdot

Koulutuksen hinta on 890 euroa (sis. alv). Hinta sisältää kaikki sähköiset opiskelumateriaalit. Harjoitteluun tarvittavat kosmetiikan ainesosat ja työvälineet kustannat itse.

Sinulla on käyttöoikeus kurssialustalle 2 vuoden ajan koulutuksen aloittamisesta lähtien. Voit tallentaa kirjalliset materiaalit omalle koneellesi.

Koulutuksen voit maksaa myös kahdessa erässä. Ota yhteyttä tästä vaihtoehdosta!Tiedustelut ja koulutuksen esittelyt 

Tiedustelut: Virpi Hirvensalo virpi@vihreailo.com / 040 53 73 143.

Tule kuulemaan ja kyselemään lisää koulutuksesta Google Meetissä toteutettaviin infoihin:

la 13.7. klo 18.00-18.30 (napauta tästä päästäksesi esittelyyn)
ti 20.8. klo 18.00-18.30(napauta tästä päästäksesi esitykseen)

Lisätuloja luonnonkosmetiikasta

Verkkokoulutus luonnonkosmetiikan valmistuksen perusteista


€ 890 (sis. alv)

- Lainsäädäntö
- Raaka-aineet
- Valmistusmenetelmät

Kurssipalautetta

"Niin ihanaa, että löysin  Vihreän ilon lisätuloja luonnonkosmetiikasta -kurssin. Olen kosmetologi ja haaveenani on ollut jo pitkään tuoda oma luonnonkosmetiikan tuotemerkki markkinoille.

Virpin kurssin avulla sain avaimet käteen, miten kaikki tapahtuu käytännössä kuin lakipykälienkin mukaan. Enää minun ei tarvinnut googletella tietoa sieltä sun täältä ja miettiä lähteiden luotettavuutta, vaan kokonainen laaja kurssi vieläpä suomeksi kosmetiikanvalmistajia varten oli juuri se mitä olin odottanut.

Bonuksena iso kasa uusia kosmetiikka reseptejä, joita muokkailemalla voi luoda vaikka minkälaisia tuotteita. Kurssi oli jokaisen euron arvoinen ja Virpillä on lempeä sekä ammattitaitoinen tapa opettaa ja valtava tietämys luonnonkosmetiikasta. Siksi suosittelenkin kurssia kaikille joita aihe pikkuisenkaan kiinnostaa. "  

Minna


"Sain kurssilta vastauksia moniin ratkaisemattomiin kysymyksiini, ja myös paljon muuta: itsevarmuutta ja motivaatiota kokeilla erilaisia menetelmiä ja luoda omaa kosmetiikkaa."

Maiju