This course is not open for enrollment

Lisätuloja luonnon­kosmetiikasta 20.9. alkaen

Verkkokoulutus luonnonkosmetiikkatuotteiden valmistuksesta myyntiin.

Tämä koulutus on sinulle, joka suunnittelet tai olet jo aloittanut luonnonkosmetiikkatuotteiden valmistamisen myytäväksi. Haluat
 
1) vahvistaa yrityksesi brändiä omalla tuotteella/tuotesarjalla 
2) saada lisätuloja yrityksellesi valmistamalla itse tuotteita, mahdollisesti omista raaka-aineista.   

Koulutuksen käytyäsi sinulla on hyvä tietopohja toiminnan aloittamiseksi. Hallitset käytännössä luonnonkosmetiikan valmistuksen perusteet, joiden pohjalta osaat suunnitella omia tuotteitasi myyntiin. 

Lisätuloja luonnonkosmetiikasta koulutus alkaa 20.9.2021 ja kestää maaliskuun 2022 loppuun.


Koulutuksen sisältö

  • Tutustut luonnonkosmetiikan keskeisiin ainesosiin: kasveihin, hydrolaatteihin, kasviöljyihin ja -voihin, kosmetiikkasaviin, eteerisiin öljyihin, säilöntäaineisiin, emulgaattoreihin, tensideihin ja aktiiviaineisiin. Opit miten näitä ainesosia kannattaa käyttää tuotteita valmistaessa.
  •  Valmistustekniikoista perehdyt yrttihaudukkeen, yrttiöljyn, erilaisten emulsioiden (kylmä- ja kuumaprosessilla sekä näitä yhdistäen), geelin ja salvan eli balmin valmistamiseen. Näet millaisia tuotteita eri tekniikoilla kannattaa valmistaa.
  • Tutustut lainsäädäntöön, joka määrittää myyntiin valmistettavien luonnonkosmetiikkatuotteiden valmistusta.
  • Kuulet millaisia kriteereitä luonnonkosmetiikan tuotantotilalle on olemassa ja millainen on artesaanikosmetiikan valmistajan hyvä tuotantotapa (Good Manufacturing Practice). 
  • Opit laskemaan eteeristen öljyjen sisältämien allergeenien/herkistäjien maksimirajat, jotka myytävässä tuotteessa on sallittu.
  • Opit, miten varmistat tuotteiden säilyvyyden myytäviin tuotteisiin.
  • Perehdyt pakkausselosteen suunnitteluun, ja kuulet millaisia myyntiväitteitä voit tuotteestasi esittää.
  • Kuulet vinkkejä, miten pääset alkuun tuotteiden myynnissä.
  • Saat myös nipun perusreseptejä, joita voit soveltaa ja joista voit alkaa kehittää omia tuotteitasi.
  • Lopputyönä kehität uuden luonnonkosmetiikkatuotteen tai esimerkiksi työpajasuunnitelman (jos opiskelet työpajojen vetämistä varten). Näiden työstämiseen saat koulutuksessa kahdenkeskeistä neuvontaa. 

Koulutuksen toteuttaminen

Koulutus toteutetaan Vihreän ilon omalla kurssialustalla tapahtuvien etäluentojen (4 kpl) ja itseopiskelumateriaalien avulla.

Uusi itseopiskelumateriaalipaketti avautuu aina viikon välein. Viikoittainen materiaalipaketti sisältää n. 1-2 A4 verran luettavia aineistoja havainnollistavine kuvineen. Valmistusmenetelmistä on katsottavana videot.

Tunnin mittaiset etäluennot järjestetään Vihreän ilon kurssialustaan liitetyn Zoom-palvelun kautta. Niissä keskitytään sellaisiin kurssisisältöihin, joista nousee eniten keskustelua. Etäluennolla on hyvin aikaa kysellä. Luennot voi katsoa myöhemmin myös tallenteena. Etäluentojen päivämäärät sovitaan yhteisesti kurssin alussa.

Lisäksi koulutukseen sisältyy kaksi kahdenkeskistä etäneuvontatapaamista lopputyön kehittelyyn liittyen ja mahdollisuus kysyä milloin vain omassa suljetussa Facebook-ryhmässä.

Itseopiskelumateriaalien ja luentojen lisäksi aikaa kannattaa varata tuotteiden valmistuksen harjoitteluun viikoittain muutama tunti. Näin saat koulutuksesta eniten irti. Voit osallistua koulutukseen, vaikka et olisi aiemmin valmistanut kosmetiikkaa itse.


Hinta ja maksuvaihtoehdot

Koulutuksen hinta on 850 euroa (sis. alv). Hinta sisältää kaikki sähköiset opiskelumateriaalit. Harjoitteluun tarvittavat kosmetiikan ainesosat ja työkalut kustannetaan itse.

Voit tallentaa kirjalliset materiaalit omalle koneellesi. Pääset katselemaan kurssisisältöjä kaksi vuotta kurssin alkamisesta alkaen. Materiaalit on mahdollista saada myös paperitulosteina kotiin postitse 20 euron lisämaksua vastaan.

Koulutuksen voit maksaa myös laskulla koulutuksen alettua ja halutessasi 2 tai 3 erässä. Ota yhteyttä tästä vaihtoehdosta! Koulutus toteutuu, jos osallistujia on vähintään 6 hlöä. Jos koulutus ei toteudu ja olet maksanut etukäteen, koulutuksen hinta palautetaan sinulle.


Tiedustelut ja koulutuksen esittely 

Tiedustelut: Virpi Hirvensalo virpi@vihreailo.com / 040 53 73 143.

 Livewebinaarit Zoomissa, joissa infoa Vihreän ilon verkkokoulutuksista ja aikaa kysymyksille!
Webinaari I: to 2.9. klo 17  ->peruttu sairastumisen vuoksi
Webinaari II: su 12.9. klo 16