Lisätuloja luonnon­kosmetiikasta alkaen 22.9.22

Verkkokoulutus luonnonkosmetiikkatuotteiden valmistuksesta myyntiin

Tämä koulutus on sinulle, joka suunnittelet tai olet jo aloittanut luonnonkosmetiikkatuotteiden valmistamisen myytäväksi. Haluat
 
1) vahvistaa yrityksesi brändiä omalla tuotteella/tuotesarjalla 
2) saada lisätuloja yrityksellesi valmistamalla itse tuotteita, mahdollisesti omista raaka-aineista.   

Koulutuksen käytyäsi sinulla on hyvä tietopohja toiminnan aloittamiseksi. Hallitset käytännössä luonnonkosmetiikan valmistuksen perusteet, joiden pohjalta osaat suunnitella omia tuotteitasi myyntiin. 

Lisätuloja luonnonkosmetiikasta koulutus alkaa 22.9.2022 ja kestää maaliskuun2023 loppuun.


Koulutuksen sisältö

 • Tutustut luonnonkosmetiikan keskeisiin ainesosiin: kasveihin, hydrolaatteihin, kasviöljyihin ja -voihin, kosmetiikkasaviin, eteerisiin öljyihin, mehiläisvahaan ja kasvivahoihin, säilöntäaineisiin, emulgaattoreihin, tensideihin ja aktiiviaineisiin. Opit miten näitä ainesosia kannattaa käyttää tuotteita valmistaessa.
 •  Valmistustekniikoista perehdyt yrttihaudukkeen, yrttiöljyn, erilaisten emulsioiden (kylmä- ja kuumaprosessilla), geelin ja salvan eli balmin valmistamiseen. Näet millaisia tuotteita eri tekniikoilla kannattaa valmistaa.
 • Tutustut lainsäädäntöön, joka määrittää myyntiin valmistettavien luonnonkosmetiikkatuotteiden valmistusta.
 • Kuulet millaisia kriteereitä luonnonkosmetiikan tuotantotilalle on olemassa ja millainen on artesaanikosmetiikan valmistajan hyvä tuotantotapa (Good Manufacturing Practice). 
 • Opit laskemaan eteeristen öljyjen sisältämien allergeenien/herkistäjien maksimirajat, jotka myytävässä tuotteessa on sallittu.
 • Opit, miten varmistat tuotteiden säilyvyyden myytäviin tuotteisiin.
 • Perehdyt pakkausselosteen suunnitteluun, ja kuulet millaisia myyntiväitteitä voit tuotteestasi esittää.
 • Kuulet vinkkejä, miten pääset alkuun tuotteiden myynnissä.
 • opit suunnittelemaan ja järjestämään luonnonkosmetiikan työpajoja.
 • Saat myös nipun perusreseptejä, joita voit soveltaa ja joista voit alkaa kehittää omia tuotteitasi.
 • Lopputyönä kehität uuden luonnonkosmetiikkatuotteen tai esimerkiksi työpajasuunnitelman (jos opiskelet työpajojen vetämistä varten). Näiden työstämiseen saat koulutuksessa kahdenkeskeistä neuvontaa. Koulutuksen toteuttaminen

Koulutus toteutetaan Vihreän ilon omalla kurssialustalla tapahtuvien etäluentojen (4 kpl) ja itseopiskelumateriaalien avulla.

Uusi itseopiskelumateriaalipaketti avautuu aina viikon välein. Viikoittainen materiaalipaketti sisältää n. 1-2 A4 verran luettavia aineistoja havainnollistavine kuvineen. Valmistusmenetelmistä on katsottavana videot.

Tunnin mittaiset etäluennot järjestetään Vihreän ilon kurssialustaan liitetyn Zoom-palvelun kautta. Niissä keskitytään eniten kysymyksiä herättäviin kurssisisältöihin. Etäluennolla on hyvin aikaa kysellä. Luennot voit katsoa myöhemmin myös tallenteena. Etäluentojen päivämäärät sovitaan yhteisesti kurssin alussa.

Koulutuksessa vierailee asiantuntijoita kertomassa koulutukseen liittyvistä aihepiireistä. Asiantuntijaluentoja on ollut muun muassa somemarkkinoinnista, kosmetiikan turvallisuusarvioinnista, laadukkaiden eteeristen öljyjen tunnistamisesta, yrityksen perustamisesta ja suomalaisista kosmetiikan raaka-aineiden tuottajista. Kaikki vierailut on katsottavissa tallenteina myös tulevilla kursseilla.

Lisäksi koulutukseen sisältyy kaksi kahdenkeskistä etäneuvontatapaamista lopputyön kehittelyyn liittyen ja mahdollisuus kysyä milloin vain omassa suljetussa Facebook-ryhmässä.

Itseopiskelumateriaalien ja luentojen lisäksi aikaa kannattaa varata tuotteiden valmistuksen harjoitteluun viikoittain muutama tunti. Näin saat koulutuksesta eniten irti. Voit osallistua koulutukseen, vaikka et olisi aiemmin valmistanut kosmetiikkaa itse.Hinta ja maksuvaihtoehdot

Koulutuksen hinta on 880 euroa (sis. alv). Hinta sisältää kaikki sähköiset opiskelumateriaalit. Harjoitteluun tarvittavat kosmetiikan ainesosat ja työkalut kustannetaan itse.

Voit tallentaa kirjalliset materiaalit omalle koneellesi. Pääset katselemaan kurssisisältöjä kaksi vuotta kurssin alkamisesta alkaen.

Koulutuksen voit maksaa myös laskulla koulutuksen alettua ja halutessasi 2 tai 3 erässä. Ota yhteyttä tästä vaihtoehdosta!Tiedustelut ja koulutuksen esittely 

Tiedustelut: Virpi Hirvensalo virpi@vihreailo.com / 040 53 73 143.

Tule kuulemaan ja kyselemään lisää koulutuksesta Facebook-livessä toteutettaviin infoihin:

ti 13.9. klo 17 (napauta tästä päästäksesi esittelyyn)
la 17.9. klo 15 (napauta tästä päästäksesi esitykseen)

Aikaa koulutuksen alkuun

33101518

Kurssipalautetta:

"Niin ihanaa, että löysin  Vihreän ilon lisätuloja luonnonkosmetiikasta -kurssin. Olen kosmetologi ja haaveenani on ollut jo pitkään tuoda oma luonnonkosmetiikan tuotemerkki markkinoille.

Virpin kurssin avulla sain avaimet käteen, miten kaikki tapahtuu käytännössä kuin lakipykälienkin mukaan. Enää minun ei tarvinnut googletella tietoa sieltä sun täältä ja miettiä lähteiden luotettavuutta, vaan kokonainen laaja kurssi vieläpä suomeksi kosmetiikanvalmistajia varten oli juuri se mitä olin odottanut.

Bonuksena iso kasa uusia kosmetiikka reseptejä, joita muokkailemalla voi luoda vaikka minkälaisia tuotteita. Kurssi oli jokaisen euron arvoinen ja Virpillä on lempeä sekä ammattitaitoinen tapa opettaa ja valtava tietämys luonnonkosmetiikasta. Siksi suosittelenkin kurssia kaikille joita aihe pikkuisenkaan kiinnostaa. "  

Minna


"Sain kurssilta vastauksia moniin ratkaisemattomiin kysymyksiini, ja myös paljon muuta: itsevarmuutta ja motivaatiota kokeilla erilaisia menetelmiä ja luoda omaa kosmetiikkaa."

Maiju