Suloiset saippuat

Varaa työpaja saippuoiden valmistuksesta

Tässä pajassa päästätte luovuuden valloilleen! Käytössänne on paljon herkullisia värejä ja tuoksuja sekä ihania muotteja ja koristeita erilaisten saippuoiden valmistukseen.  

Voitte valita saippuan valmistuksen joko pitkän kaavan mukaan perinteisesti lipeästä alkaen tai nopeasti ja helposti valmismassasta.

Pajan hinta on 43€ /osallistuja (sis. alv), joka sisältää raaka-aineet, tarvikkeet, suojaessut, ohjauksen ja loppusiivouksen. Jokainen osallistuja saa vähintään 3 saippuaa mukaansa. Yli 10 hengen ryhmille pyydä tarjous! Turun kaupunkialueen ulkopuolella järjestettäviin pajoihin hintaan lisätään matkakulut 0,4€/km.

Oletko kiinnostunut varaamaan saippuapajan? Jätä yhteystietosi napauttamalla "Pyydä tarjous", lähetä sähköpostia vihreailo@gmail.com tai soita 040 53 73 143 / Virpi. Olemme yhteydessä mahdollisimman pian!

Saippuat lipeästä ja öljystä

Saippuan valmistuksessa perinteisellä tavalla käytetään erilaisia kasviöljyjä, kuten kookos-, auringonkukka- tai manteliöljyä, sheavoita, vettä tai villiyrttihaudukkeita ja lipeää.

Väriaineeksi saippuamassaan voi lisätä savea, micaa tai nestemäisiä saippuavärejä.

Tuoksuiksi voi valita aitoja eteerisiä öljyjä, tuoksuöljyjä tai jättää tuoksuaineet pois.

Lisäksi saippuaan voi lisätä puhdistustehoa parantamaan / koristeeksi esimerkiksi kahvipapuja, suolaa, kukkien terälehtiä tai karpalon siemeniä.  

Lipeästä ja öljyistä valmistetut saippuat kypsyvät kuukauden ajan, jonka jälkeen ne ovat valmiita käyttöön käsien, vartalon ja hiusten pesuun.

Valmiissa saippuoissa ei ole yhtään lipeää jäljellä; se on muuttunut öljyn kanssa reagoidessaan saippuaksi.

Saippuat valmismassasta

Valmismassasaippuoissa käytetään ekologisia, vegaanisia ja korkealaatuisia Stephensonin valmismassoja.

Tuoksuina on esimerkiksi sellaisia herkkuja kuin Provencen myski, Aqua'zen, Amber Treasure, Puhdas pyykki, Merituuli, Brownie...Osa tuoksuista on 100% luonnollista alkuperää, joko aitoja tai muokattuja eteerisiä öljyjä tai kasviraaka-aineista ekologisilla prosesseilla, kuten käymisellä tai hydrolyysillä, tuotettuja tuoksuja. Osa tuoksuista on synteettisesti tuotettuja, turvallisia tuoksuaineita.

Väreinä käytetään joko nestemäisiä saippuavärejä, väripigmentit kasveista tai mineraaliperäiset micajauheet.

Omannäköisiä ja ainutlaatuisia saippuoita saatte valitsemalla joko kirkkaan, valkoisen tai triple butter -massan, haluamanne värit, tuoksut, muotit ja koristeet.

Valmismassasaippuat ovat heti käyttövalmiita.

Virpi Hirvensalo

Olen Virpi Turusta. Toimin yrittäjänä luonnonkosmetiikan työpajoja ja valmistuskoulutusta tarjoavassa Vihreässä ilossa. Voit lukea lisää koulutuksesta ja taustastani napauttamalla "Vihreä ilo" etusivun yläpalkista.