Villiyrtit - keruusta kosmetiikkaan 1.4. alkaen

Helppoa kosmetiikkaa tutuista luonnon- ja puutarhakasveista
Ajankohta 1.4.2022-30.5.2022. 

Tällä kurssilla uppoudut kasvien maailmaan ja luonnonkosmetiikan valmistukseen!

Opit tunnistamaan, keräämään, säilömään ja hyödyntämään yhdeksän suomalaista kasvia ihonhoidossa ja hyvinvointisi tukena.

Apunasi on neljä yrtti- ja luonnonkosmetiikka-alan ammattilaista.

Tämä kurssi on sinulle, jos olet
  
  • kiinnostunut oppimaan    suomalaisten luonnonkasvien    käyttöä kosmetiikan    valmistuksessa. 
  • haluat säästää euroja   valmistamalla puhdasta kosmetiikkaa.  
  • haluat varmuutta kasvien tunnistukseen, keräämiseen, kasvattamiseen ja   säilömiseen.
  • innostunut oppimaan sekä perinteisiä että moderneja taitoja villiyrttien hyödyntämisestä.
  • halukas kokeilemaan uusia reseptejä kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoon!


Kurssin sisältö

  • opit tunnistamaan, keräämään ja viljelemään luonnonkosmetiikkaan sopivia yleisimpiä kasvejamme.
  • perehdyt tapoihin käsitellä ja säilöä kasvit oikeaoppisesti. 
  • kuulet millä tavoin voit hyödyntää kasveja kosmetiikan valmistuksessa. Saat jokaisesta kasvista kaksi luonnonkosmetiikan reseptiä. Valmistusmenetelmistä on videot ja kirjalliset ohjeet. 
  • osallistut kesäkuussa maastoliveen, jossa näet luonnonkasvien keräämisen maastossa.  
  • voit kysyä milloin vain kurssiin liittyviä asioita kurssin vetäjiltä ryhmän omassa someryhmässä. 


Kurssin toteuttaminen

Kurssin alussa on yhteinen tunnin mittainen etätapaaminen la 2.4. klo 10.00. Tällöin tutustut kaikkiin ohjaajiin.

Jokaisesta kasvista on oma tietopakettinsa, jossa kerrotaan sanoin ja kuvin kasvin tunnistus, ominaisuudet, kerääminen, käsittely ja millaista kosmetiikkaa siitä voi tehdä. Voit opiskella nämä tietopaketit omassa tahdissasi. Kurssilla opiskeltavat kasvit ovat voikukka, puna-apila poimulehti, siankärsämö, mäki-/särmäkuisma, nokkonen, piharatamo, ruusu ja kehäkukka.  

Kosmetiikan valmistusreseptit - kaksi jokaisesta kasvista - löydät omasta osiosta. Samoin tuotteiden valmistusmenetelmien ohjeet kirjallisena ja videoina.

Kesäkuussa järjestetään livemaastokäynti, jossa näet kurssilla käytettävät kasvit luonnossa omilla kasvupaikoillaan. Voit osallistua livetilaisuuteen etänä tai katsoa tallenteen siitä jälkikäteen.

Kurssilaisena voit kysyä ryhmän omassa suljetussa someryhmässä ohjaajilta milloin vain kurssiin liittyviä kysymyksiä.

Kaikki materiaalit ovat nähtävillä syyskuun loppuun kurssialustalla. Voit ladata kirjalliset materiaalit itsellesi myöhempää käyttöä varten.


Tiedustelut

Ota yhteyttä, jos sinulla heräsi jotain kysyttävää:
Virpi Hirvensalo, 040 53 73 143, virpi@vihreailo.com

Tule 13.2. klo 15-16 Zoomiin juttelemaan ja kysymään kurssista
. Klikkaa tästä livewebinaariin.

Virpi Hirvensalo

Olen Virpi Turusta. Toimin yrittäjänä luonnonkosmetiikan työpajoja ja valmistuskoulutusta tarjoavassa Vihreässä ilossa. Voit lukea lisää koulutuksesta ja taustastani napauttamalla "Vihreä ilo" etusivun yläpalkista. 

Aana Vainio

Olen Aana Vainio, Lillukkametsä tmi -yrittäjä, keruutuotetarkastaja sekä luonto- ja ympäristöalan asiantuntija ja kouluttaja. Erään persoonallisuustestin mukaan suurin vahvuuteni on oppimisen ilo. Kurssin osallistujille toivon runsaasti oppimisen iloa kasvien ja luonnonkosmetiikan parissa!

Kiinnostukseni kasveihin herätti puutarhuri-isoäitini. Hän tunsi kasvit, viljeli puutarhassaan kaikkea hyödyllistä ja tiesi, miten ja mihin eri kasveja voi käyttää. Isovanhempieni kotona oli kauniita kukkakimppuja, keittiössä tuoksuivat puutarhan satokasvit ja saunassa sekoittuivat vihdan vehreänviileä ja ruusushampoon täyteläinen tuoksu.

Syötävistä luonnonyrteistä olen pitänyt kursseja jo useita vuosia, ja ajan myötä kasvien värit, tuoksut ja vaikutukset kiehtovat aina vain enemmän. Vastikään opiskelin aiheesta lisää Vihreän Ilon Luonnonkosmetiikan kurssilla. Uutuutena Lillukkametsän perinnetaitojen työpajasarjaan onkin tulossa luonnonkosmetiikan, shampoon, saippuan ja puhdistusaineiden valmistusta. Tältä verkkokurssilta saat hyvän alkusysäyksen luonnonkosmetiikan valmistamisen saloihin.

Yhteystiedot Aana Vainio, FM , www.lillukkametsa.fi, info@lillukkametsa.fi

Krista Savola

Olen Krista Savolan Maatilalta.

Perheemme viljelee Lappajärvellä luomutilaa, jossa kasvaa monia erikoiskasveja. Luonnonkosmetiikan valmistukseen sopivia kasveja viljelemme pellolla sekä keräämme luomusertifioiduista metsistä. Kasvit kuivataan ja pakataan tilalla.

Olen koulutukseltani agrologi ja käynyt lisäkoulutuksia useista aiheista kuten luonnonkosmetiikka, puutarhaterapia, green care ja metsäkylpy. 

Tutustu toimintaamme verkkosivuilla: www.savolanmaatila.fi

Pekka Rajaniemi

Olen keruutuoteneuvoja/luonnontuoteneuvoja. Toimin Viitasaarella ja lähipitäjissä.

Lapsuudessani mummoni antoi minulle ensimmäisen elämyksen villiyrttien käytöstä. Keräsimme pihasauniota, kuivasimme ne ja teimme niistä iltateetä <3 Isäni johdatti minut sienien pariin. Siitä lähtien villiyrtit ja sienet ovat olleet matkaeväinä elämässäni. Alanvaihtojen myötä (IT-yrittäjä, koodari, seppä) kävin keruutuoteneuvojan/luonnontuoteneuvojan koulutuksen ja perustin tmi Yrttiukon. Samalla hankin vähemmän vaativan siviiliammatin, josta pidän villiyrttisesonkeina vapaata.

Yrttiukkona pidän villiyrtti- ja sienikursseja, tonttikartoituksia ja villiyrttikävelyjä. Kerään, käsittelen ja myyn villiyrttejä. Hoidan omia ja läheisteni vaivoja villiyrttijalosteillani. Toimivia tuotteita tuon muidenkin saataville. Villiyrttien ravinto- ja rohtokäyttö kiinnostaa erityisesti. Jaan tietojani alan FB-ryhmissä sekä omalla FB-sivustollani. Lääkeyrttiryhmässä toimin ylläpitäjänä.

Motiivinani on rakkaus luontoon ja sen lempeästi parantavaan ja terveyttä ylläpitävään voimaan.

www.facebook.com/Yrttiukko

Terkuin, Pekka