Vihreää iloa

Vihreä ilo - yritys

Turussa sijaitseva yritys tarjoaa luonnonkosmetiikan työpajoja sekä tilauspajoina että verkkokursseina. Työpajoja kysytään erilaisiin tapahtumiin, esimerkiksi työpaikkojen tyky-päiviin, polttareille ja pikkujouluihin.

Yrittäjä Virpi on kirjoittanut Readmen julkaiseman kirjan "Villiyrttikosmetiikka" (2022).


Virpi

Olen Virpi Hirvensalo, nelihenkisen perheen äiti Turusta. Perheeseemme kuuluu myös kaksi jo varttuneeseen ikään ehtinyttä koiraa. Harrastan liikuntaa eri muodoissaan, mm. koiralenkkeilynä ja treenaamalla säännöllisen epäsäännöllisesti kuntosalilla. Kesäisin puuhailen kukkien ja yrttien parissa. Rakastan kuunnella äänikirjoja. Olen löytänyt onneksi uudestaan myös paperiset kirjat! Luonnonkosmetiikan valmistaminen on intohimo, jonka toteuttamiseksi perustin Vihreän ilon.  

Olen koulutukseltani maantieteilijä, filosofian tohtori ja sivuaineena olen lukenut biologiaa. Olen hankkinut myös opettajan pätevyyden Hämeen ammatillisessa opettajakorkeakoulussa HAMKissa.

Urani olen tehnyt julkisella puolella maantieteeseen, paikkatiedon opetuskäyttöön sekä koulutuksen kehittämiseen liittyvissä tehtävissä muun muassa Turun ja Helsingin yliopistoissa sekä Turun kaupungilla. Tällä hetkellä työskentelen päätoimisesti Raision kaupungilla perusopetuksen ilmastokoordinaattorina.

Toimin myös Turun Katariinan seurakuntaneuvostossa ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kirkkovaltuustossa. Kirkon luottamustehtävissä ympäristöasioiden eteenpäinvieminen kirkon piirissä, luontohengellisyys ja nuorten mielenterveysasiat ovat minulle tärkeitä. Näitä juttuja voi seurata Instagramissa sirpale_luontoa -tilillä ja samannimisessä blogissa.

Yrttikoulutuksia ja luonnonkosmetiikan valmistuskoulutuksia:

 -Villiyrttineuvojan tutkinto luontaisterapia- ja kansanvalistuskeskus Herbassa, kesäkuu 2017

 -Fytoterapian perusopinnot Kauhajoen evankelisessa opistossa, syksy 2018

 -Diploma in Organic Skincare Formulation in Formula Botanica – Online Learning in Organic Cosmetic Science, elokuu 2020

 -Advanced Diploma in Organic Cosmetic Science. Opinnot kesken

 -Diploma in Organic Haircare Formulation. Opinnot kesken

 -Essential Oil Safety Master Class, Tisserand Institute. 3.1.2020

 -Essential Oils for Healthy Skin. Tisserand Institute 12.11.2020

Lisäksi lyhyitä koulutuksia:

 -Aromaterapian perusteet, 17.-18.11.2018, Tampere

 -Aromaterapian syventävät päivät 24.-25.8.2019, Frantsila

 -Luonnontuotteet metsissämme -verkkokurssi, 18.1.2022, Kainuun ammattiopisto.