Vihreää iloa

Vihreän ilon yrittäjä

Hei, olen Vihreän ilon yrittäjä, Virpi Hirvensalo. Perheeseeni kuuluu kaksi peruskouluikäistä tytärtä, puoliso ja kaksi koiraa. Asumme Turussa Nummenpakalla rintamamiestalossa, jossa minulla on myös pieni työtila.

Yritys

Vihreä ilo on syntynyt harrastuksesta ja halusta kehittyä yhä paremmaksi kosmetiikan valmistamisessa ja suomalaisten kasvien hyödyntämisessä.

Yritys on tarjonnut työpajoja luonnonkosmetiikan valmistuksesta mm. työpaikkojen tyky-päiviin ja polttareille sekä avoimina pajoina kaikille kiinnostuneille.

Elämyspajatoiminta tulee jatkumaan edelleen. Uutena mukaan tulevat nyt verkkokoulutukset sekä harrastajille että luonnonkosmetiikan valmistusta myyntiin suunnitteleville yrittäjille.

Urapolku

Olen tehnyt tähän astisen urani julkisella puolella maantieteeseen, paikkatiedon opetuskäyttöön sekä koulutuksen kehittämiseen liittyvissä tehtävissä muun muassa Turun ja Helsingin yliopistoissa sekä Turun kaupungilla. 

Olen nuoresta saakka ollut kiinnostunut kasvien hyötykäytöstä, mikä johtikin luonnonkosmetiikan valmistuksen pariin, aiheesta bloggaamiseen ja lopulta oman sivutoimisen yrityksen perustamiseen 2017. Siitä asti olen opiskellut alaa lisää toisen työn ohella ja järjestänyt työpajoja Turun seudulla, Pirkanmaalla ja pääkaupunkiseudulla. Olen mukana Korte Organics -yrityksen toiminnassa. Lisäksi viimeistelen parhaillaan "Villiyrttikosmetiikkaa" -nimistä kirjaa, josta on kustannussopimus Readmelle. Toimin myös feelingin aromaneuvojana ja ryhmänvetäjänä Turussa.

Halu uuden oppimiseen, luovaan kokeiluun ja kehittämiseen ovat se juttu, miksi tätä teen. Tule sinäkin mukaan! Kehitetään yhdessä luonnonkosmetiikkaa ja jaetaan ajatuksia Vihreän ilon työpajoissa, koulutuksissa ja somessa!


Koulutukset

Olen koulutukseltani maantieteilijä, filosofian tohtori ja sivuaineena olen lukenut biologiaa. Olen hankkinut myös opettajan pätevyyden Hämeen ammatillisessa opettajakorkeakoulussa HAMKissa.


Yrttikoulutuksia ja luonnonkosmetiikan valmistuskoulutuksia:

Villiyrttineuvojan tutkinto luontaisterapia- ja kansanvalistuskeskus Herbassa, kesäkuu 2017

Fytoterapian perusopinnot Kauhajoen evankelisessa opistossa, syksy 2018

Diploma in Organic Skincare Formulation in Formula Botanica – Online Learning in Organic Cosmetic Science, elokuu 2020.

Advanced Diploma in Organic Cosmetic Science. Opinnot kesken.

Diploma in Organic Haircare Formulation. Opinnot kesken

Essential Oil Safety Master Class, Tisserand Institute. 3.1.2020

Essential Oils for Healthy Skin. Tisserand Institute 12.11.2020


Lisäksi lyhyitä koulutuksia:

Power in Flowers – Kukkien voimaa. 1 päivän kurssi. Kurssilla uutettiin itse kerättyjen kukkien tehoaineet ihonhoito-öljyyn. Heinäkuu 2017, Frantsila.

Aromaterapian perusteet, 17.-18.11.2018, Tampere.

Aromaterapian syventävät päivät 24.-25.8.2019, Frantsila

Akupainantaa arkitarpeisiin 14.2.2020, Superfiilis, Helsinki

Luonnontuotteet metsissämme -verkkokurssi, 18.1.2022, Kainuun ammattiopisto.